Monday, November 4, 2013

Bad New

Assalamualaikum wbt..


waa, busy betul 2 minggu nie tau..
ntah brapa kali plan nak adjust blog, tak jadi2..haha
kesian ko blog dapat tuan pnya mcm aQ nie..hehe.. :3

wht ever la, hoho, hari nie aQ dapat bad new..
ndak tau betul tau tidak..tapi cukup tuk wat aq nak tejatuh tadi.. :(
aQ jumpa trainer aq kat oppis petang sblum habis class..
tanya pasal result PKM aQ, sebab dha TER TER TER lalu lewat dha result tu...
aQ wat muka senyum la, sebab result aq dha tau,
cuma tak rasmi lagi la, coz blum wat penutupan..hehe bangga nie..
skali dorang ckap"  "
"hmm, ko tunggu, ops, baik ko ndak payah tunggu la Zul..tak kluar jugak keputusan tu.."

mak ii, nak teriak ada jgak tadi
pe kes plak xjadi, penat2 aQ train 2 bulan..
tinggal class ape smua2 ble ckap xde result..
sikit jatuh jantung nie..haha
mak kat kampung dha tanya tu apa result..
buah hati jangan crita la, sebab aQ xde buah hati..kakakaka >.<

apa2 pun, aQ doa ja..la, harap2 result tu baik sikit dari yg ada skunk...
sebab target aQ paling kurang warna emas..ble plak dapat bawah emas..hmm
k, aQ dha Doa, Usaha..skunk tinggal tawakal ja la...hehe
mcm orang putus semangat pun ada kan... >.<

tu cukup stakat tadi ngan skunk...and now, masa nak siap kan assignment, 
smua nak submit minggu nie, mana g ngan presentation lagi...hoho
bekakai la aQ macam nie orang sabah cakap..haha

ok tu jak, thank sapa sudi baca, ada masa, let talks!

Assalamualaikum.. :)

Wednesday, October 30, 2013

Don't Accuse me, its not my problem

Assalamualaikum w.r.t

hmm, x habis2 masalah nie, betul la orang cakap kita nie takkan dapat lari dari masalah..
macam aq skunk, dah masuk minggu ke-4 aq balik dari training& johan kemahiran, 1 dan 1 1 masalah datang x berhenti...mana dengan attend class, assignment, co-cum n bla bla bla kt sini..HuH...!

Paling aQ ndak suka bila orang tu ndak wat kerja, aQ yang jadi mangsa..
tambah masalah bila aQ kena cakap teruk dan menyusahkan..wei, agak2, dha kerja ko, ndak meruggut, nak merenyek ko p tempat lain la, jangan kat aQ...nie tak, jumpa aq ckap tu ini... mentang2 la result blum kluar nak blame aQ la...

hmm, nie jak la...jangan lebih2...nanti kluar apa yang ndak patut d cakap tertulis plak...haha
simple posting pasal sakit hati aq nie..haha TQ.

Saturday, October 12, 2013

Segmen Up-kan Follower dan Menang Hadiah

SEGMEN UP-KAN FOLLOWER DAN MENANG HADIAH


*KLIK BANNER*

Syarat-syarat penyertaan:
1. Copy paste coding dan letakkan kedalam entri anda.
2. Klik iklan untuk fiqa. [KLIK]
    *satu je pun. tak banyak. :3
3. Ikut syarat sponser:

4. DONE! cukup la tu kan syarat nya. so simple meh. KLIK SINI UNTUK KE SEGMEN!
SELAMAT MENYERTAI SEGMEN DAN MENAMBAHKAN FOLLOWER!

Due Date Segment:
a week, from 11/10/2013 to 16/10/2013 (any changes will be inform later)

Friday, October 11, 2013

Pening ********

~Assalamualaikum~

waaa, ndak terurus lagi blog aQ nie...hehe cian dya...
sorry my blog, owner ko sibuk giler, nk final dha kan...

k lah, masuk tajuk posting trus, PENING..
pening betoll aQ skunk nie...pening mcm mana nak resolve problem ngan pgurusan pasal attendance aq ngan pening nak wat pilihan tuk Semester depan..

hmm, pasal attendnce aQ nie, masam muka aQ seminggu, member kt bilik pun takut2 dha, heran tiba2 je masam muka, kut2 dorang ade wat salah ke apa kan..haha
Sbenarnya ada, tp bukan dorang, tp coach ngan mnagment yg wat masalah nie
adkah patut dlam record 2 Bulan tak masuk class...
bagai nak giler nak teriak je aQ hari tu... 
Dah la Cuti aq ndak approve, habis competition trus masuk class..
masuk2 class trus kena mcm nie...apa kes dooh...
ingat aQ bawa nama Kampung ke masuk competition tu, 
aQ bawa nama MARA apa, final n maybe can be medalist..hehe
tolong2 la sikit..kenapa aQ plak yg kene urus smua nie...
Nie bukan kerja aQ, nie kerja coach aQ, p cari dya la, jangan cari aQ...
xkan nak aQ buka mulut kluar sgala-gala yg ndak patut baru nk wat tu ini...
yg nie stop dlu, takut pecah lubang plak nanti...hehe

Cete semester depan plak...Sem yg aQ nantikan skian lama...hehe stahun jak pun, kikiki..
apa yg best Sem depan tu ahh..hmm, yeah, sem depan ada kursus lesen refrigerant n Kursus chiller system unit, maintenance..ow...sweatt nya...nyai..~~haha
syangnya ada halangan, terpaksa wat pilihan lagi, nk follow PKM tau follow class nie..
aQ nak dua-dua skali...dua2 penting joo...
Pening trus nie, aQ xnak extend sem..rugi..

ahh, skali lagi biarkan masa yg menentukan...malas dha nak fikir pasal nie...
sebulan g nak Final Exam...2 bulan xmasuk class betambah pening skunk, mana test, assignment ngan amali aQ blum wat... subjek engineering, ngan math aQ xlepas 3 bab nie..hmm
subjek lain aQ dha dapat follow, tapi masuk bab pengraan nie kalah aq, aq lagi suka sains..hehe

orait, tu ja tuk kali nie, sapa yg ade baca, sorry la..kucar kacir skit posting aq nie..hehe 
~T.Q~
Assalamualaikum


Thursday, September 12, 2013

"segmen rakan blogger cikguzamrud.com"



Jom sertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Segmen ini berlangsung daripada 1 September 2013 hingga  30 September 2013. Caranya mudah sangat. Cuma lima langkah sahaja.

  1. Follow Blog cikguzamrud.com, Tambah Google+ hijau zamrud
  2. Buat entri bertajuk "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com"
  3. Copy paste kod HTML yang telah disediakan diruangan HTML new post dan publish entri.
  4. Tinggalkan link (URL entri) anda diruangan komen entri ini.
  5. Klik mana-mana iklan Nuffnang.

Blog rakan blogger yang menyertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com" akan tersenarai dalam bloglist cikguzamrud.com sehingga 31 Disember 2013.

Segmen ini dibuat sempena pertukaran domain pbssainsonline.blogspot.com kepada cikguzamrud.com. Selain itu, ia memberi peluang kepada cikguzamrud mengenali rakan-rakan blogger dan menziarahi blog rakan-rakan blogger. Secara tidak langsung segmen ini dapat merapatkan lagi persahabatan sesama blogger.

Kepada semua rakan blogger, selamat berkenalan. Terima kasih kerana memberi meryertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Sokongan kalian amat saya dihargai.

Sunday, September 8, 2013

sakit hati

Assalamualaikum w.r.t

Bad mood melanda aQ malam nie... awal2 pagi lagi dha ada yg brani cari pasal.
 "dya ingat air yg tenang teda buaya?"
 huh kat dalam nie bukan buaya ja yg ada, ular sawa, buaya afrika, tikus mondok, cacing kerawit pun ada klau dorang nak..hmm..layar buruk jap..hehe

balik kpd tjuk utama..hmm
'Sakit Hati' ku petik dri lagu nyanyian allahyarham achik spin ku tujukan khas kepada tettt~~~hehe mencarut malam2...

aQ Bad mood tgah Malam nie sebab ntah budak mana nak naik kepala, minta kutuk wat bising tgh malam sampai ganggu tido aQ..'' xblajar pasal privacy orang kt skola la tu".
hmm, dha la penat, tido tak cukup tambah plak esok ada soalan PKM,
kusut, pening n rasa nak bg penampar pun ada 
( nasib kt tempat orang..hehe)

prangai aQ lain, aQ bukan jenis suka ganggu orang, 
aQ hal aQ, kau hal kau...
hehe, so, bila aQ rasa tganggu ka apa, cepat naik darah..
hehe, orang muda la katakan, cepat melatah..kikiki
bukan nk tunjuk kuat tapi itu la aQ( proses nk brubah dha nie)

huhh, actually I've no idea to write entry, but i don't know my hand was bout to write own itch. 
hehe broken english..i'm try okay..hhihi~

btw, tu jak tuk kali nie, klau ada yg baca entry nie, 
i want to say thank you so much and dont forget to press button follow ye..

Assalamualaikum :) :3 . . .




Friday, September 6, 2013

because i miss u

Assalamualaikum w.r.b
hehe malam aLL...entry kali nie pasal music blog aq..."because i miss u" 
hehe instrumental by jong yung hwa..
my favorite artist..
 korang dengar best kan music nie...tenang je dengar, tapi klau dengar betul2 sedih music nie..hehe

aQ pasang music ja, tp nak share lirik dya..
try la nyanyi, tu pown klau ble ckap korea la..haha

Neul ttokgateun haneure
Neul gateun haru
Geudega omneun-gotmalgoneun
Dallajin-ge omneunde

Nan utgoman sipeunde
Da ijeundeusi
Amuir-anin deut geuroke
Useumyo salgopeunde

Geuriwo geuriwoso
Geudega geuriwoso
Meil nan honjasoman
Geudereul bureugo bullobwayo

Bogopa bogopaso
Geudega bogopaso
Ije nan seupgwanchorom
Geudea ireumman bureuneyo
Oneuldo

Nan bonenjur-aratjyo
Da namgim-obsi
Anijyo anijyo nan ajik
Geudereul motbonetjyo

Geuriwo geuriwoso
Geudega geuriwoso
Neil nan honjasoman
Geudereul bureugo bullobwayo

Bogopa bogopaso
Geudega bogopaso
Ije nan seupgwanchorom
Geudea ireumman bureuneyo
Oneuldo

Haruharuga jugeul gotman gateunde
Ottoke heyaheyo

Saranghe sarangheyo
Geudereul sarangheyo
Maljocha mot-hagoso
Geudereul geuroke bonenneyo

Mianhe mianheyo
Ne mari deullinayo
Dwineujeun ne gobegeul
Geuden deureul su isseulkkayo
Sarangheyo

hehe, saja ja nk share lirik nie, tp klau ko rang translate lirik nie..
cmfirm mgalir air mata ( bg yg jiwang-jiwang karat la)...haha

dhaa~ follow me, i'll follow u back.

Saturday, August 31, 2013

Setengah Mati Merindu

~~Bismillahirrahmannirrahim~~


Assalamualaikum w.b.t... :)

hehe, hari nie cuti tk tau nak round mana, baik stay kt bilik kan..save bajet g..hihi..k, tadi round2 lagu indon sebab lagu indon best n syok tuk plucking gitar kan..kan..kan...(bagi aQ la~~) haha.

round pnya round jumpa lagu judika Stengah mati merindu, best lagu nie..

nie lirik dya

Mengapa waktu
Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mengapa kita
Masih saja tak pernah bersatu
Selalu saja bertemu bertemu saat
Kau milik yang lain


Mungkin kau bukanlah jodohku
Bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu
Setengah mati merindu
Merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu

Mengapa waktu
Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mungkin kau bukanlah jodohku
Atau bahkan bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu
Setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu

Aku merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu

Menunggumu
Menunggumu

AQ tetap menungguMu
Ahh...jiwang giler lagu dya...haha..
k nie je la wat masa nie...skunk time main kat katil plak..haha (jngan pikir lain) aQ nak tido jap..~~tett. 



salam perkenalan

Assalamualaikum n slam sejahtera...

hmm, xnak tulis panjang2, just simple je..
Nie blog baru sya, dulu pernah ada blog jgak tapi x famous coz, politik blog la katakan...kikiki
so, sapa yg ada fb tu, friend with me, follow me okay.
Now, thre's an interestng in this mment. but some time later i'll post new entry..teetttt~ full stop..