Thursday, September 12, 2013

"segmen rakan blogger cikguzamrud.com"



Jom sertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Segmen ini berlangsung daripada 1 September 2013 hingga  30 September 2013. Caranya mudah sangat. Cuma lima langkah sahaja.

  1. Follow Blog cikguzamrud.com, Tambah Google+ hijau zamrud
  2. Buat entri bertajuk "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com"
  3. Copy paste kod HTML yang telah disediakan diruangan HTML new post dan publish entri.
  4. Tinggalkan link (URL entri) anda diruangan komen entri ini.
  5. Klik mana-mana iklan Nuffnang.

Blog rakan blogger yang menyertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com" akan tersenarai dalam bloglist cikguzamrud.com sehingga 31 Disember 2013.

Segmen ini dibuat sempena pertukaran domain pbssainsonline.blogspot.com kepada cikguzamrud.com. Selain itu, ia memberi peluang kepada cikguzamrud mengenali rakan-rakan blogger dan menziarahi blog rakan-rakan blogger. Secara tidak langsung segmen ini dapat merapatkan lagi persahabatan sesama blogger.

Kepada semua rakan blogger, selamat berkenalan. Terima kasih kerana memberi meryertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Sokongan kalian amat saya dihargai.

Sunday, September 8, 2013

sakit hati

Assalamualaikum w.r.t

Bad mood melanda aQ malam nie... awal2 pagi lagi dha ada yg brani cari pasal.
 "dya ingat air yg tenang teda buaya?"
 huh kat dalam nie bukan buaya ja yg ada, ular sawa, buaya afrika, tikus mondok, cacing kerawit pun ada klau dorang nak..hmm..layar buruk jap..hehe

balik kpd tjuk utama..hmm
'Sakit Hati' ku petik dri lagu nyanyian allahyarham achik spin ku tujukan khas kepada tettt~~~hehe mencarut malam2...

aQ Bad mood tgah Malam nie sebab ntah budak mana nak naik kepala, minta kutuk wat bising tgh malam sampai ganggu tido aQ..'' xblajar pasal privacy orang kt skola la tu".
hmm, dha la penat, tido tak cukup tambah plak esok ada soalan PKM,
kusut, pening n rasa nak bg penampar pun ada 
( nasib kt tempat orang..hehe)

prangai aQ lain, aQ bukan jenis suka ganggu orang, 
aQ hal aQ, kau hal kau...
hehe, so, bila aQ rasa tganggu ka apa, cepat naik darah..
hehe, orang muda la katakan, cepat melatah..kikiki
bukan nk tunjuk kuat tapi itu la aQ( proses nk brubah dha nie)

huhh, actually I've no idea to write entry, but i don't know my hand was bout to write own itch. 
hehe broken english..i'm try okay..hhihi~

btw, tu jak tuk kali nie, klau ada yg baca entry nie, 
i want to say thank you so much and dont forget to press button follow ye..

Assalamualaikum :) :3 . . .




Friday, September 6, 2013

because i miss u

Assalamualaikum w.r.b
hehe malam aLL...entry kali nie pasal music blog aq..."because i miss u" 
hehe instrumental by jong yung hwa..
my favorite artist..
 korang dengar best kan music nie...tenang je dengar, tapi klau dengar betul2 sedih music nie..hehe

aQ pasang music ja, tp nak share lirik dya..
try la nyanyi, tu pown klau ble ckap korea la..haha

Neul ttokgateun haneure
Neul gateun haru
Geudega omneun-gotmalgoneun
Dallajin-ge omneunde

Nan utgoman sipeunde
Da ijeundeusi
Amuir-anin deut geuroke
Useumyo salgopeunde

Geuriwo geuriwoso
Geudega geuriwoso
Meil nan honjasoman
Geudereul bureugo bullobwayo

Bogopa bogopaso
Geudega bogopaso
Ije nan seupgwanchorom
Geudea ireumman bureuneyo
Oneuldo

Nan bonenjur-aratjyo
Da namgim-obsi
Anijyo anijyo nan ajik
Geudereul motbonetjyo

Geuriwo geuriwoso
Geudega geuriwoso
Neil nan honjasoman
Geudereul bureugo bullobwayo

Bogopa bogopaso
Geudega bogopaso
Ije nan seupgwanchorom
Geudea ireumman bureuneyo
Oneuldo

Haruharuga jugeul gotman gateunde
Ottoke heyaheyo

Saranghe sarangheyo
Geudereul sarangheyo
Maljocha mot-hagoso
Geudereul geuroke bonenneyo

Mianhe mianheyo
Ne mari deullinayo
Dwineujeun ne gobegeul
Geuden deureul su isseulkkayo
Sarangheyo

hehe, saja ja nk share lirik nie, tp klau ko rang translate lirik nie..
cmfirm mgalir air mata ( bg yg jiwang-jiwang karat la)...haha

dhaa~ follow me, i'll follow u back.